PolskiEnglish
Creditreform Polska w Google+
Strona Główna |Impressum |Kariera tel.:(+48) 22 440 15 00
creditreform@creditreform.pl
Creditreform Polska Sp. z o.o.
Kontakt 08:00 - 16:00

22 440 15 00

creditreform@creditreform.pl

Zapewnienie prywatności

Witamy na stronie internetowej należącej do firmy Creditreform Polska Sp. z o.o. (dalej zwaną jako „Spółka”). W tym rozdziale wyjaśniamy obowiązujące zasady przetwarzania wszelkich informacji, jakie Użytkownik może nam udostępnić podczas korzystania z tej strony. Naszym celem jest taka sama ochrona danych Użytkowników naszej strony internetowej, jaką zapewniamy Klientom naszej firmy.


  • Pliki cookies

    Pliki cookies są to pliki zapewniające przechowywanie informacji lub uzyskanie dostępu do informacji już przechowywanej w telekomunikacyjnym urządzeniu końcowym Użytkownika końcowego podczas lub po wizycie na stronach internetowych, w tym na stronach internetowych naszej Spółki.

    Pliki cookies używane na stronach naszej firmy nie przechowują danych osobowych, wykorzystywane są między innymi do zapamiętywania preferencji Użytkowników czy zabezpieczenia stron internetowych. Niektóre funkcjonalności na naszych stronach nie będą działały w sytuacji, gdy Użytkownik nie wyrazi zgody na instalowanie plików cookies. Nie będzie np. możliwe wysłanie informacji z niektórych formularzy kontaktu.


  • Jakiego rodzaju plików cookie używamy?


    • Cookies trwałe to pliki, które zostają zapisane na urządzeniu, z którego korzysta Użytkownik, nawet po opuszczeniu przeglądanej strony. Celem przechowywania i uzyskania dostępu do tych informacji przez Spółkę jest zapamiętanie wybranych przez Użytkownika preferencji podczas odwiedzenia danej strony internetowej jak na przykład zapamiętanie nazwy Użytkownika przy logowaniu do serwisu transakcyjnego. Celem tej funkcji jest umożliwienie automatycznego uzupełnienia pola nazwy Użytkownika na jego urządzeniu przy ponownym uruchomieniu strony. Użytkownik wyraża tym samym zgodę na przechowywanie tej informacji na swoim urządzeniu. Aby usunąć nazwę Użytkownika należy zaznaczyć zapamiętaną już nazwę a następnie z menu wybrać opcję „Usuń użytkownika”.

    • Cookies sesji, które na naszych stronach są niezbędne do utrzymania właściwej wymiany informacji pomiędzy serwerem i przeglądarką a tym samym do możliwości poprawnego wyświetlenia zawartości odwiedzanej strony i korzystania z funkcjonalności w niej zawartych. Celem przechowywania i uzyskania dostępu do tych informacji przez Spółkę jest identyfikacja danej sesji (dialogu pomiędzy przeglądarką a serwerem) oraz Użytkowników komunikujących się z serwerem w tym samym czasie.

    • Cookies sesji, które na naszych stronach są niezbędne do utrzymania właściwej wymiany informacji pomiędzy serwerem i przeglądarką a tym samym do możliwości poprawnego wyświetlenia zawartości odwiedzanej strony i korzystania z funkcjonalności w niej zawartych. Celem przechowywania i uzyskania dostępu do tych informacji przez Spółkę jest identyfikacja danej sesji (dialogu pomiędzy przeglądarką a serwerem) oraz Użytkowników komunikujących się z serwerem w tym samym czasie.

    • Cookies podmiotów zewnętrznych, z którymi współpracuje nasza firma, umożliwiają firmom zewnętrznym przechowywanie informacji dotyczących liczby odwiedzin oraz zachowania użytkowników na stronach internetowych. Celem przechowywania i uzyskania dostępu do tych informacji przez Spółkę jest zebranie danych dotyczących ruchu na stronach internetowych. Nie są to dane osobowe. Firma, która świadczy usługi analityczne dla Spółki to firma Google.

  • Jak można nie wyrazić zgody na instalowanie plików cookie za pomocą ustawień przeglądarki?

    Zdecydowana większość przeglądarek domyślnie akceptuje pliki cookie w celu zapewnienia Użytkownikom wygody korzystania ze strony i poprawnego wyświetlania jej zawartości.


    • W przeglądarce Internet Explorer należy:
      – wybrać z menu głównego pozycję „Narzędzia/Opcje internetowe” a następnie w sekcji „Prywatność” zaznaczyć „Zaawansowane” i wyłączyć pliki cookie.

    • W przeglądarce Mozilla Firefox należy:
      - wybrać z menu pozycję „Narzędzia” a następnie pozycję „Opcje” i określić poziom prywatności w sekcji „Prywatność”

    • W przeglądarce Opera należy:
      – wybrać z menu pozycję „Narzędzia” a następnie z pozycji „Preferencje” wybrać „Zaawansowane” a potem „Ciasteczka”.

    • W przeglądarce Google Chrome należy:
      – z menu po prawej stronie należy wybrać pozycję „Opcje” a następnie „Dla zaawansowanych” oraz ”Ustawienia plików cookie”

    Powyższe typy przeglądarek zostały wskazane przykładowo. Z uwagi na dużą różnorodność stosowanych przez Użytkowników przeglądarek, mogą występować pewne różnice w sposobie takiego ich ustawienia, który uniemożliwiałyby instalowanie plików cookies. Zwykle informacje odnośnie do plików cookies można znaleźć w menu „Narzędzia” lub „Opcję”. Bardziej szczegółowe informacje w tym zakresie można najczęściej znaleźć na stronie producenta danej przeglądarki.

    Warto podkreślić, że przechowywanie i uzyskiwanie dostępu do niektórych plików cookies na urządzeniu końcowym Użytkownika może być konieczne do prawidłowego działania naszych serwisów na podstawie zawartych nimi umów. Takie ustawienie przez Użytkownika ustawień przeglądarki, które uniemożliwia instalowanie plików cookies może w takich sytuacjach całkowicie lub częściowo zablokować możliwość korzystania z tych serwisów.


  • Ochrona danych osobowych Klientów firmy Creditreform Polska Sp. z o.o. - zobowiązanie do zachowania poufności danych dotyczących Klientów

    Naszym celem jest umacnianie zaufania do naszej firmy poprzez zapewnienie optymalnej ochrony powierzonych nam informacji. Klient ma możliwość dokonania wyboru w zakresie sposobu przetwarzania swoich danych. Zachęcamy do podjęcia takiej decyzji, która da nam możliwość oferowania produktów i usług wychodzących naprzeciw indywidualnym oczekiwaniom i potrzebom finansowym.

    Priorytetem jest dla nas bezpieczeństwo danych osobowych Klientów. Dane te chronimy stosując zgodne z obowiązującymi przepisami, najlepsze, zabezpieczenia fizyczne i elektroniczne oraz rygorystyczne procedury. Nasi pracownicy są szkoleni w zakresie odpowiedniego przetwarzania danych Klienta.

    Zgodnie z art. 32 ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926, z późń.zm.) Klientom przysługuje prawo do:

    • żądania informacji o celu, zakresie i sposobie przetwarzania swoich danych osobowych,
    • dostępu do swoich danych osobowych,
    • zmieniania tych danych,
    • żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w celach marketingowych.
Pan/Pani
Firma:
Imię:
Nazwisko:
Adres e-mail:
*